با کمک راهنمای نصب اعلام حریق آریاک با اطمینان کامل به راهاندازی دستگاه میپردازید و از رعایت نکات ایمنی خیالتان آسوده خواهد بود. این سیستم باید در مکانی قرار گیرد که کاملاً قابلمشاهده باشد. بهترین مکان برای اجرای آن، ورودیهای اصلی و مسیرهای دسترسی مأموران آتشنشانی است.
سیستم اعلام حریق آریاک یکی از ابزارهای پیشرفته حفاظتی است که در ساختمانها و اماکن مسکونی و صنعتی نصب میشود. در واقع بروز حادثه و آتشسوزی، احتمال تلفات جانی و مالی را به حداقل میرساند. در آموزش نصب اعلام حریق آریاک به جنبههای مختلف آن میپردازیم تا اجرا و راهاندازی آن بدون مشکل باشد.
نصب سیستم اعلام حریق آریاک مزایای فوقالعادهای دارد و از خطرات جانی و مالی زیادی پیشگیری میکند. این سیستم به سه مدل آدرسپذیر، متعارف و وایرلس طراحی شده است. برند آریاک جز محبوبترین و معتبرترین برندها در تولید این محصول بهحساب میآید که بیش از ۲۶ سال تجربه کاری دارد. از مزایای سیستمهای اعلام حریق این برند میتوان به داشتن گواهینامههای لازم و استانداردهای روز دنیا اشاره کرد.
نصب سیستم اعلام حریق آریاک باتوجهبه نوع آن مشخص میشود. این ابزار در دو مدل AFC و ACT در حال تولید است که سیمکشی هر کدام همانند دیگر سیستمهای اعلام حریق باتوجهبه نقشه پیش میرود. با درنظرگرفتن دستورالعملهای نقشه سیمکشی اعلام حریق آریاک، نصب درست بهراحتی انجام میشود. البته رعایت استانداردهای لازم حین نصب ضرورت دارد.
سیمکشی اعلام حریق آریاک
طبق دفترچه راهنمای اعلام حریق آریاک، سیمکشی دستگاه پیش برده میشود. سیمکشی از روی نقشه مطابق با استانداردهای BS است و بعد از اتمام آن، مقاومت انتهای خط به آخرین آژیر وصل میشود. بدین شکل، مسیر کنترلی کامل خواهد شد.
نکته مهم! هرگز نباید مقاومتی روی ترمینال باقیبماند. این مقاومت تنها برای سنجش اولیه دستگاه لازم است.
نقشه سیستم اعلام حریق آریاک
طبق نقشه نصب اعلام حریق آریاک، سیمکشی آن به حالت موازی و پشتهم است و هیچگاه انشعابی در مدار وجود ندارد. بر اساس استاندارد BS، تعداد دتکتورهای حرارتی و دودی برای هر مدار ۳۲ عدد است. برای تشخیص بهتر مقدار دتکتورها در هر زون باید به سراغ دفترچه بروید. موضوع مهم دیگر این است که برای هر شستی یک مقاومت ۴۷۰ اهم در نظر گرفته میشود.
آژیرها در نقشه اعلام حریق آریاک از پلاریته مثبت و منفی در مدار موازی بهرهمند هستند. آخرین آژیر در نقطه پایانی خط قرار میگیرد. در موارد زیر با دیگر نکات این ابزار آشنا میشوید:
- تعیین متراژ محیط موردنظر و تعداد دتکتورها و دیگر تجهیزات لازم قبل از شروع هر کاری
- عدم استفاده از دتکتور دودی در محیطهایی همچون موتورخانه و کنار بویلرها، بدین وجود دود
- عدم استفاده از دتکتور دودی در کنار تجهیزات تهویهمطبوع، هود، دریچه کولر آبی و اجاقگاز
مدار اعلام حریق آریاک
برای بهرهمندی از سیستم اعلام حریق متعارف اولین چیزی که اهمیت پیدا میکند، تهیه نقشه است. در واقع مدار بر اساس نقشه چیدمان میشود و تمام قسمتهای آن مانند دتکتورها، شستیها، آژیرها و کنترل پنل طبق استاندارد پیش میرود.
بر مبنای استاندارد NFPA، دتکتورهای دودی در ارتفاع حداکثر ۱۲ متری و دتکتورهای حرارتی در ارتفاع ۸ متری از سطح زمین قرار میگیرند. فاصله مناسب بین دتکتورهای دودی بین ۱۰.۵ الی ۱۵ متر و دتکتورهای حرارتی بین ۷.۶ الی ۱۰.۵ از یکدیگر نصب میشود. محل مناسب اجرای کنترل پنل باید در مکانی باشد که بهراحتی در دسترس قرار گیرد. در غیر این صورت حین بروز حادثه، ساکنین و آتشنشانان دسترسی سخت به آن دارند و عملاً اجرای سیستم بیفایده است. برای حفظ کنترل پنل، آن را داخل یک محفظه با درب قفلدار نصب میکنند.
آتومید نمایندگی فروش سیستمهای حفاظتی و اعلان حریق هوشمند
کلام آخر
در راهنمای نصب اعلام حریق به اهمیت نقشه سیستم و پیشبردن تجهیزات مطابق با آن پی بردیم. برای اطمینان از این موضوع و پیشگیری از بروز اشتباه کمکگرفتن از متخصصین نصب ضروری است. برند حریق آریاک از برندهای معتبر ایرانی است که با ارائه مشاورههای حرفهای، مشتریان را برای بهرهمندی از خدمات خود همراهی میکند.
وقتتون بخیر من میخوام از تجهیزات اعلام حریق اریاک استفاده بکنم ولی دو تا سوال دارم
چک و بررسی این سیستم هر چند وقت یک بار باید انجام بشه؟
و اینکه این سیستم قابلیت اتصال به سیستم های هوشمند و داره یا چالش میخوره؟